fbpx

Elementul Apă în Yin Yoga

Aşa cum ştiţi mulţi dintre voi, în medicina tradiţională chineză diferite elemente sunt legate de fiecare anotimp. Apa este elementul iernii, care este anotimpul nemişcării şi odihnei, în timpul căruia energia este condensată, păstrată şi depozitată. În mod similar, apa este un element foarte concentrat care conţine o mare putere ce aşteaptă să fie eliberată.

Câteva date despre elementul chinez al Apei:

* Apa este yin în natură, astfel că energia sa este descrescătoare.
* Apa este asociată cu planeta Mercur, luna, nordul, frigul, întunericul, noaptea şi culoarea neagră.
* În medicina chineză, elementul Apei guvernează rinichii, urechile şi oasele.
* Emoţia negativă asociată cu Apa este frica.
* Emoţia pozitivă asociată cu Apa este calmul.
* Energia apei este epuizată de ‘căldura’ stresului şi a emoţiilor excesive.
* Modalitatea de a păstra energia potenţială a Apei este aceea de a rămâne nemişcat şi calm.

În gândirea taoistă, apa reprezintă inteligenţa şi înţelepciunea, flexibilitatea, blândeţea şi maleabilitatea. Totuşi, o supraabundenţă a acestui element poate cauza dificultăţi în a alege o direcţie şi a te menţine pe ea.

În acelaşi mod, Apa poate fi fluidă şi slabă, dar poate, de asemenea, să mânuiască o putere enormă atunci când inundă sau distruge Pământul. Pentru a echilibra elementul APĂ îți recomand YIN YOGA.

”Câteodată, stând pur şi simplul, sufletul adună înţelepciune.”

YIN YOGA este o cale de a ne deschide către natura noastră reflexivă, yin; este o practică a acceptării, a compasiunii; este practica de a fi liniștit și calm, păstrând prezența în clipa de față.

Yin Yoga îmbină posturi din yoga de tradiție indiană cu principii din medicina tradițională chineză: principiul yin – yang, legea celor cinci elemente (Apă, Lemn, Foc, Pământ, Metal), teoria meridianelor energetice.

La nivel fizic, Yin Yoga lucrează mai ales cu sistemul osos și țesuturile conjunctive – articulații, tendoane, fascii . Menținerea unor posturi blânde, la sol, fiecare pentru câteva minute, timp în care urmărim cu atenția respirația și mișcările mai subtile din corp, ne ajută să intrăm într-o stare mai profundă de relaxare, să descoperim și să dizolvăm blocajele emoționale sau tiparele mentale, să lăsăm energia să circule liber pe meridiane și să aducem pace minții și spiritului.

Clasa de mai jos se poate accesa cu abonamentul Yin Yoga de 49,99 LEI/LUNĂ. Apasă pe butonul JOIN/ALĂTURĂ-TE pe canalul meu de Youtube. După înscriere trimite-mi numărul de telefon în privat pentru a te adăuga în grupul nostru de WhatsApp.