Retreat Online pentru Corp, Minte si Suflet

Cand ti-ai oferit ultima oara un intreg weekend doar pentru tine?

Suntem obisnuiti cu rutina noastra zilnica, dar de prea putine ori aceasta rutina include lucruri sanatoase pentru corpul si sufletul nostru. Poate iti acorzi timp tie insuti, 5 minute sau chiar 15 minute pe zi, dar totusi nu ajungi sa te relaxezi pe deplin deoarece mintea ta iti spune ca alte lucruri sunt mai importante decat timpul tau pentru tine.

 

Indiferent de starea generala pe care o avem, este necesar sa ne oferim momente de miscare fizica constienta, meditatie, introspectie, liniste relaxare, mancare hranitoare si sa ne inconjuram de oameni care au aceleasi intentii ca si noi. 

Ce este Yoga?

Yoga este una dintre cele mai puternice si transformatoare unelte de dezvoltare personala pe nivel fizic, emotional, mental si spiritual. Etimologia yoga – in Sanskrita YUG – este tradus prin a uni sau uniune, referindu-se la uniunea dintre minte, corp si spirit, astfel ca yoga formeaza un tot unitar intre acestea.

Ce sunt meditatiile ghidate?

Meditatiile ghidate sunt metode de meditatie prin care un individ este ghidat verbal pentru a accesa o stare de constiinta superioara, fie direct prin vocea unei persoane prezenta in proximitatea sa, prin intermediul unei inregistrari audio. 

Ce este Pranayama?

Pranayama este arta respiratiei constiente si controlate – reprezinta controlul respiratiei pentru a va modifica starea actuala. Cand reduceti ritmul respiratiei, reduceti si din cantitatea gandurilor, va echilibrati emotiile si va limpeziti mintea.

Ce este Ayurveda?

Ayurveda înseamnă „stiinta vietii”, si reprezinta cel mai vechi si complex sistem medical, in legatura cu principiile de sanatate. Originea invataturilor sale datează din vechile scripturi indiene (Vedas). Aceste scripturi au luat viata datorita gandirii si experientei inteleptilor iluminati (Rishi).

Ce este dezvoltarea personala?

Dezvoltarea personala este procesul personal si continuu, prin care ne schimbam in mai bine pe noi insine, cu fiecare zi. Nu ne-am nascut perfecti si nici invatati, putem insa sa depunem un efort pentru a dobandi autocunoastere, abilitati si comportamente noi.

Acest Retreat Online este pentru toata lumea

dar va fi nevoie sa fii prezent, atent si bland cu tine timp de 2 zile

Daca ti-ai dorit sa incepi sa practici Yoga, meditatie sau daca esti incepator si de ce nu chiar intermediar, dar ti-a fost greu sa iti faci un program, poate acest retreat online este pentru tine. Mi-am propus ca timp de doua zile, in acest weekend, sa ne rasfatam, sa ne acordam atentie totala, sa respiram constient, lucruri care aparent par simple dar rar le facem.

 

Atunci cand suntem impreuna este mult mai usor sa nu abandonam activitatile pe care ni le propunem, deci cu siguranta timp de doua zile iti va fi usor sa iti pastrezi atentia pe acest retreat. Stiu ca ai nevoie, de atfel cu toti avem nevoie, de o deconectare de exteriorul nostru. Acest lucru nu inseamna ca nu ne pasa de ce se intampla in exterior, in mediu sau ce fac altii oameni, dar recunoaste ca atentia ta in mare parte a zilei este inafara ta, si prea putin in interior.

 

Cum se va desfaura cursul?

Retreatul Online pentru Corp, Minte si Suflet se va desfasura in weekendul 19-20 Decembrie, incepand cu sambata 9 dimineata. In aceste doua zile o sa avem 4 sesiuni de Yoga pentru incepatori, 2 meditatii ghidate, 4 sesiuni de respiratie constienta numita si Pranayama, meniu Ayurvedic dupa care sa iti gatesti pentru a hrani corpul specific anotimpului in care ne aflam, comunitate pe WhatsApp si exercitii de dezvoltare personala.

 

 

Sesiunile de Yoga si cele de respiratie vor fi LIVE, dar daca nu poti participa, o sa ramana inregistrate si o sa ai acces la ele pe viata. Meditatiile vor fi inregistrate, meniul cu retete Ayurvedice o sa il primesti dupa ce te inscrii la curs, iar grupul pe WhatsApp va fi pentru a pastra legatura mai usor si pentru a impartasi experienta impreuna si cu ceilalti participanti. 

 

 

Dupa o experienta de doua zile in care vei fi tu cu tine, cu interiorul tau, timp in care corpul tau se va simti minunat, sistemul nervos se va relaxa, respiratia va deveni mai constienta, o sa intelegi de ce ai nevoie de asa ceva poate cel putin o data pe luna, sau de ce nu in fiecare weekend. Da, avem tot dreptul sa ne oferim timp pentru sanatate, pace, liniste si iubire interioara. 

 

Inscrierile sunt disponibile pana in data de 18 Decembrie

Despre Simona Oprea

Am descoperit practica de Yoga in 2013 iar de atunci nu m-am mai putut desparti de ea, pentru cine nu stie Yoga nu inseamna posturi avansate de stat in cap sau in maini, ci este o practica spirituala unde invatam sa fim prezenti, atenti cu corpul nostru, unde lucram cu mintea pentru a o linisti, cu emotiile si cu respiratia.

 

Consider ca aceasta practica este pentru toata lumea, deoarece cu toti avem nevoie de mai multa prezenta, sanatate si liniste interioara. Eu imi doresc sa intelegi ca eu nu sunt un Guru sau super-maestra ci pur si simplu un ghid pentru tine.

 

Eu stiu ca toti oamenii au in interiorul lor o intelepciune antica, care poate fi accesata prin introspectia, meditatie si timp oferit tie insuti. De fapt, ceea ce imi doresc eu este sa arat oamenilor cat de important este sa aiba grija de ei, indiferent de circumstantele exterioare.

 

Poate viata ta este foarte frumoasa si perfecta, sau poate viata ta este un haos mental si emotional, indiferent de situatie intotdeauna este bine sa cautam sa ne apropriem mai mult de noi insine.

 

Imi place sa practic Yoga, imi place sa predau, imi place sa fiu alaturi de oameni si sa ii aduc laolalta. Am observat ce sentiment minunat exista atunci cand ne strangem impreuna la cursuri online sau la retreaturi in viata de zi cu zi.

 

Doresc sa ajung la cat mai multi oameni cu ceea ce am eu de oferit, pentru ca stiu ca acest lucru inseamna sa cream o lume mai buna in aceasta societate. Consider ca traim o perioada cand este obligatoriu si necesar sa invatam sa stam cu noi insine, sa meditam, sa ne miscam corpul constient si sa respiram profund.

 

Toate aceste tehnici sunt antice si sunt precum o tehnologie interioara care ne ajuta sa ramanem prezenti, constienti si echilibrati in orice moment al vietii noastre.

Cum se va desfasura cursul in cele 2 zile?

Vineri seara o sa ne conectam cu totii pe grupul de WhatsApp iar sambata dimineata la ora 9:00 avem practica Vinyasa Flow 1 h, urmata de practica de Pranayama (exercitii de respiratie) 30 minute. Este recomandat sa urmati meniul trimis cu mancare ayurvedica in aceste doua zile. Dupa practica de Yoga si Pranayama primiti un exercitiu de dezvoltare personala pe grup si o meditatie ghidata. Seara la ora 18:00 ne vedem LIVE cu Yin Yoga 1 h si 15 minute de Pranayama pentru calmarea sistemului nervos.

La fel ca si sambata, dimineata la ora 9:00 avem practica Vinyasa Flow 1 h, urmata de practica de Pranayama (exercitii de respiratie) 30 minute. Este recomandat sa urmati meniul trimis cu mancare ayurvedica in aceste doua zile. Dupa practica de Yoga si Pranayama primiti un exercitiu de dezvoltare personala pe grup si o meditatie ghidata. Seara la ora 18:00 ne vedem LIVE cu Yin Yoga 1 h si 15 minute de Pranayama pentru calmarea sistemului nervos.

Hai sa recapitulam ce vom face la acest retreat online

Daca ai intrebari contacteaza-ma pe Instagram, Facebook sau scrie-mi un e-mail pe adresa symooh90@gmail.com

Dupa inscriere am sa iti trimit un e-mail cu meniul Ayuvedic iar in data de 18 Decembrie seara voi crea grupul.

Sunt foarte fericita ca ai ales sa iti oferi acest weekend pentru dezvoltarea ta personala si spirituala!

*cursul se desfasoara sub forma de donatie