Bijuterii Lotus Mala Handmade cu Rudraksha – proprietăți și beneficii

Semințele Rudraksha sunt bine cunoscute de peste 6500 de ani și se spune că acestea ne induc o stare de liniște și claritate mentală, fiind considerate miraculoase deoarece pot elimina obstacolele din viața noastră. Deși pentru unii dintre noi aceste afirmații pot părea utopice, este important să știm că puterea lor a fost dovedită chiar științific, când s-a descoperit că bijuteriile cu Rudraksha pot alunga tensiunea arterială, anxietatea, stresul, depresia și lipsa de concentrare.

Copacul din care provin aceste semințe se numește Elaeocarpus ganitrus și se găsește în Nepal, Indonezia, Sumatra, Java și Myanmar. Colierele și brățările făcute din semințele de Rudraksha, care se potrivesc de minune alături de pietrele semi-prețioase, sunt considerate a fi pline de potențial și norocoase.

Rudraksha sau Copacul lui Dumnezeu înseamnă în sanscrită “Ochiul lui Rudra”, Rudra fiind unul din numele lui Shiva, zeul hindus al tuturor ființelor vii în timp ce “Aksha”, înseamnă ochi. Legendă spune că, odată, după o lungă perioada de meditație yoghina, Shiva a deschis ochii și a vărsat o lacrimă, iar din această s-a ivit primul copac de Rudraksha. Din fructele sale albastre care devin negre, când se usucă, provin miraculoasele semințe, care păstrează în ele întreagă evoluție a universului.

Trimisă pe lume, pentru a ajută omenirea, Rudraksha este considerată de călugării asiatici cea mai puternică manifestare a forței cosmice.

Textele sacre hinduse confirmă proprietățile unice și divine ale semințelor cu aspect de circumvoluțiuni cerebrale.

Shiva Purana:
“Nici un alt colier cunoscut în lume nu este așa de benefic, de bun augur și de folositor precum Rudraksha.”

Padma Purana, afirmă:
“Prin purtarea Rudraksha, un om este purificat de păcatele sale și devine extrem de plin de merite și virtuți.”

Se mai spune că, fructele albastre aparțin unei plante fosile din vechiul continent Mu. Acest lucru este demonstrat și de răspândirea să geografică: Java, insulele Solomon, Ceylon, India, Nepal.

Pentru că nu este doar o simplă sămânța, Rudraksha are puterea de a vindecă boli și de a ne schimbă percepția asupra sinelui, învingând fricile și limitele proprii. Purtarea acestor daruri ale divinității, ne asigura starea de bine pe toate planurile, succesul în carieră, dar mai ales încrederea în sine și eliminarea stresului din viață cotidiană.

S-a descoperit că, prin vibrația lor subtilă, puternică, ele sunt capabile să ne schimbe radical viață. Cu o singură condiție: să fie purtate cu credință, să crezi cu adevărat în miracole și mai ales în calitățile lor vindecătoare.

Între Rudraksha și cel ce o poartă se creează o legătură specială, ea devine un partener permanent în viață ta, cu care trebuie să vorbești și să-i spui dorința, iar ajutorul sau va veni negreșit. Nu este recomandat să o împrumuți altei persoane.

Puțini sunt cei care din cauza luptei zilnice pentru supraviețuire sau goana după prosperitate materială se bucură de o sănătate perfectă. Din cauza stresului, dar și a unui stil de viață dezorganizat, multe persoane se confruntă cu boli de inima, insomnie, depresii, atacuri de panică sau boli de piele.

Chiar și copiii, din cauza suprasolicitării școlare, a cerințelor exagerate impuse de părinți și profesori, pe fondul oboselii ajung deseori la medic, fiind diagnosticați cu boli psihosomatice sau legate de stres.

Călugării tibetani consideră că, orice blocaj al unuia din cei șapte centrii energetici ai corpului (chakre), determina îmbolnăvirea organelor învecinate sau corespondențe. Dacă însă deblocăm aceste puncte, organele interne își vor relua funcționarea normală. Putem însă să prevenim sau să refacem echilibrul energetic al corpului nostru, purtând semințele sacre.

Rudraksha se află în corespondență cu diferite planete astrale și pot elimina influențele negative ale acestora, oferind protecție. Prin forță pe care o posedă poate atrage în jurul nostru, energiile pozitive din univers, lucru care se va reflectă în sănătate fizică, fericire, împlinire spirituală, armonie în familie, creativitate, etc.

În mod tradițional aceste semințe sunt folosite la realizarea unui șirag de 108 mărgele mala, la capătul căreia se află o piatră maestru care ține împreună toate celălalte elemente. Dincolo de toate aceste explicații și afirmații de a alege să purtăm o brățară cu pietre semi-prețioase și Rudraksha sau o mala, noi îți recomandăm să alegi acest gen de accesorii indiferent de motiv. Poate îți place design-ul lor sau chiar ești atras de proprietățile vindecătoare, aceste bijuterii cu semnificație se potrivesc oricui indiferent de vârstă, mod de viață sau stil vestimentar.

Lotus Mala Handmade este un brand de bijuterii care vă oferă accesorii precum coliere mala și brățări din semințe Rudraksha și pietre semi-prețioase.

Surse text: bratari-handmade.ro, stylishcircle.ro